Αγαπητή τελειόφοιτη και αγαπητέ τελειόφοιτε του σχολείου μας,

Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ!

Με τις γνώσεις που απέκτησες εδώ και το Απολυτήριο και το Πτυχίο που κρατάς στα χέρια σου μπορείς να αναζητήσεις εργασία. Για να γίνει η αναζήτηση αυτή ευκολότερη και πιο αποτελεσματική, συγκεντρώσαμε εδώ σε αυτό τον οδηγό εύρεσης εργασίας χρήσιμες πληροφορίες, ξεκινώντας από ένα καινούργιο θεσμό, τον θεσμό της μαθητείας, οποίος θα κάνει την είσοδό σου στον εργασιακό χώρο πιο εύκολη. Ακολουθώντας τις πληροφορίες εδώ, τα βήματα σου θα γίνουν πιο εύκολα και πιο συγκεκριμένα. Στη πορεία αυτή δεν έχει θέση η απογοήτευση και η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου.

Να θυμάσαι πάντα ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν πτοούνται από τις μικρές αποτυχίες αλλά περιμένουν υπομονετικά ενδυναμώνοντας τις προσπάθειες τους μέχρι τη δικαίωση. Πρόσεξε όμως: Η εύρεση εργασίας είναι το μισό της επιτυχίας. Το άλλο μισό είναι η επιτυχής παραμονή σε αυτή. Και αυτό θα γίνει αν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν είσαι χαμογελαστός και αγαπητός, αν είσαι τίμιος, αν τηρείς τη νομοθεσία, αν είσαι συνεπής με το χρόνο. Με μια λέξη, αν είσαι ευσυνείδητος. Με τέτοια καλά χαρακτηριστικά κανένας εργοδότης δεν θα ήθελε να σε αποχωριστεί. Με τις σκέψεις αυτές σε συγχαίρουμε και πάλι και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εργασία και στη ζωή.

Οι καθηγητές σου στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ.

FAQ

Τι είναι το ΕΠΑ.Λ;

Tο ΕΠΑ.Λ (Επαγγελματικό Λύκειο) είναι σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για αποφοίτους Γυμνασίων και Α΄ τάξης Λυκείου. Η διάρκεια σπουδών είναι τρία χρόνια, και στο τέλος των σπουδών τους οι μαθητές παίρνουν απολυτήριο και πτυχίο με το οποίο μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν.

Περισσότερα...

Επαγγέλματα στα οποία οδηγεί η ειδικότητα: Ο απόφοιτος του Ηλεκτρονικού Τομέα της Ειδικότητας "Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Συστημάτων και Δικτύων", είναι ικανός να εκτελεί σαν μέλος ομάδας ή αυτόνομα, υπεύθυνα και σύμφωνα με την δεοντολογία του επαγγέλματος, τις εργασίες που προκύπτουν κατά την εκτέλεση διαφόρων επαγγελματικών του καθηκόντων.
Περισσότερα...